Blog

BAKLAŽANO IR ŠONINĖS TROŠKINYS

in RECEPTAI

Šis receptas tiems, kurie dar vis mano, kad iš baklažano sunku pagaminti kažką skanaus. Štai — skanu, parasta, maistinga ir greita.

Porcijų skaičius: 6 | Paruošimo laikas: 15 minučių

Jums reikės: 

  • 450 g šoninės
  • 700 g baklažanų
  • 1 puodelio riebios grietinėlės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto baltojo vyno
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 puodelio tarkuoto parmezano

Paruošimas:

  1. Susmulkinkite šoninę ir pakepinkite didelėje keptuvėje.
  2. Kai šoninė paskrus, išimkite ją iš keptuvės. Riebalus keptuvėje palikite.
  3. Baklažanus nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite juostelėmis (geriausiai naudoti julienne tipo pjaustyklę) ir dėkite kepti į keptuvę su šoninės riebalais. Kepkite, kol baklažanai suminkštės ir sugers visus šoninės riebalus.
  4. Kai baklažanai iškeps, padarykite duobutę jų viduryje ir sudėkite ten sviestą. Viską gerai išmaišykite ir dėkite išspaustą česnaką.
  5. Supilkite grietinėlę, vyną ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
  6. Tuomet suberkite tarkuotą parmezaną ir pusę kiekio skrudintos šoninės. Vėl išmaišykite. Trumpai viską pakepkite.
  7. Patiekalą patiekite su likusiais šoninės traškučiais. Galite papildomai pridėti šviežio baziliko lapelių.

Kad šoninė būtų dar traškesnė, išėmę ją iš keptuvės, padėkite ant popierinio rankšluosčio. Taip bus sugerti likę riebalai ir šoninės gabalėliai taps traškūs. 

Šiam patiekalui gaminti rinkitės labai didelę keptuvę, nes baklažanams kepti prireiks daug vietos.

Vienos porcijos maistinė vertė: 

  • Angliavandeniai: 4% (6 g)
  • Riebalai: 84% (53 g)
  • Baltymai: 12% (17 g)
  • Kcal: 569

Daugiau nei 133 KETO receptus ir 28 dienų mitybos planą rasite Keto Vadove.

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Krepšelis