FRITTATA SU ŠPINATAIS
in RECEPTAI
Šis spalvingas patiekalas atrodo įspūdingai, tačiau yra nepaprastai paprastas! Špinatai, kiaušiniai, šoninė ir daržovės susijungia į dievišką šventę akims ir pilvui. Tai – KETO auksas!
Porcijų skaičius: 2 | Paruošimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
- 75 g šoninės kubelių
- 1 šaukšto sviesto
- 110 g šviežių špinatų
- 4 kiaušinių
- 125 ml grietinėlės
- 75 g sūrio
- druskos ir pipirų
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
- Patepkite kepimo indą sviestu ar aliejumi.
- Keptuvėje, svieste, pakepkite šoninę iki norimo traškumo. Suberkite špinatus kepkite.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle. Supilkite į kepimo indą.
- Į kepimo indą taip pat sudėkite šoninę, špinatus ir sūrį. Kepkite 25—30 minučių arba tol, kol fritata taps aukso spalvos.
Galite patiekti su žaliuoju ar raudonuoju kopūstu ir naminiu majonezo padažu.
1 porcijos maistinė vertė:
- Angliavandeniai: 3% (4 g)
- Riebalai: 81% (59 g)
- Baltymai: 16% (27 g)
- Kcal: 661
Daugiau nei 133 KETO receptus ir 28 dienų mitybos planą rasite Ketogeninės Mitybos Vadove.
Sveiki, neaisku kokį sūrį nadoja recepte.Ir taip ne pirmam recepte.(nebutinai apie suri)
Sveiki, Inga,
galite naudoti Jūsų pasirinktą sūrį, kuris neturi angliavandenių.