MASKARPONĖS IR UOGŲ KREMAS
Maskarponės švelnumas ir uogų saldus gaivumas – visa tai susijungia į dangiško skonio kremą. Palepinkite save šiuo desertu be jokių sąžinės priekaištų.
Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
- 140 g maskarponės
- ⅔ puodelio riebios grietinėlės
- 10 mėlynių
- 5 aviečių
- 5 braškių
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- ¼ puodelio eritritolio
- ¼ šaukštelio druskos
Paruošimas:
- Uogas sutrinkite trintuvu ir užvirkite keptuvėje. Virkite apie 5 minutes, kol uogų tyrė pradės tirštėti. Atvėsinkite.
- Maskarponę, grietinėlę, vanilę, eritritolį ir druską suplakite iki vientisos masės.
- Į gautą kremą įmaišykite uogų tyrę.
- Supilstykite į indelius.
Jei desertą gaminsite iš šaldytų uogų, iš pradžių jas atšildykite ir pašalinkite susidariusį vandenį. Toliau ruoškite, kaip nurodyta recepte.
Jei neturite ar nemėgstate kurių nors recepte siūlomų uogų, galite rinktis tokias, kurios labiausiai patinka. Beje, saldiklio gali reikėti ir mažiau. Kiekis priklauso nuo uogų natūralaus saldumo ir Jūsų saldumo poreikio.
Vienos porcijos maistinė vertė:
- Angliavandeniai: 6% (4 g)
- Riebalai: 90% (27 g)
- Baltymai: 8% (8 g)
- Kcal: 271
Daugiau nei 133 KETO receptus ir 28 dienų mitybos planą rasite Keto Vadove.