Blog

KIEK SVORIO GALIU NUMESTI SU KETO DIETA?

in STRAIPSNIAI

Bandymas greitai numesti svorį badaujant yra trumpalaikis sprendimas, nes dažniausiai visi numesti kilogramai labai greitai sugrįžta yo-yo efektu. Taip yra dėl mūsų fiziologijos, nes tokių badavimo dietų metu riebalų ląstelės niekur nedingsta, jos tik susitraukia. Norint sėkmingai atsikratyti viršsvorio, reikia sprendimo, kuris subalansuos svorį ilgalaikėje perspektyvoje. Ilgalaikiai pokyčiai, tokie kaip KETO mityba yra sunkiausi pradžioje, nes reikia išsiugdyti naujus įpročius. Tačiau, kai tai įvyks, kiekvieną savaitę bus vis lengviau, galiausiai pastebėsite – svoris krenta savaime.

Tai kiek gi?

Pradėjus laikytis KETO dietos pirmąją savaitę įprasta prarasti 2-5 kg, po to vidutiniškai 0,5-1 kg per savaitę. Tai reiškia, kad per metus įmanoma numesti net apie 40 kg riebalinės masės! Dažniausiai jauni vyrai netenka svorio greičiau nei vyresnės moterys – tai fiziologijos dėsnis, nes vyrų metabolizmas greitesnis. Taip pat nereikalingi kilogramai greičiau tirpsta sportuojantiems žmonėms, tad KETO mitybą galima derinti su sportu. Artėjant prie savo numatyto tikslo, svorio mažėjimas gali sulėtėti, kol galiausiai stabilizuosis.

ĮDOMU! Paprastai 1 kg numestų riebalų prilygsta 1 cm aplink juosmenį.

Norint išlaikyti tinkamą svorį, reikia ilgalaikių pokyčių jūsų mityboje. Jei grįšite prie senųjų įpročių, pamažu sugrįš ir numesti kilogramai. Nesvarbu, ką jums teigia populiariosios dietos apie negrįžtančius kilogramus! Tačiau yra keletas gudrybių kaip galima lengvai kontroliuoti savo svorį, kurias pateikiame mūsų Keto Vadove.

14 Comments
  1. Siandie 1 -a diena labai blogai jauciuosi – pykina – bloga negaliu nieko dirbti Isoperuota koja (meniskas) nezinau kaip rytoj?

  2. Nepasiduokite bus geriau

    • Sveiki,keto laikausi 4 men. Norima svori pasiekiau. Kaip dabar islaikyt esama svori? Didint kalorijas,o gal angliavandenius?

      • KETORESULT.LT 2020 Sau at 12:14 Atsakyti

        Laura, galite padidinti suvartojamų kalorijų kiekį bei, jei yra poreikis, angliavandenių kiekį.

  3. Jūsų tinklalapyje dar neradau (galbūt yra?), kuriais atvejais keto dieta nerekomenduojama. Medikai įspėja, kad, pvz, sergant kepenų, kasos ligomis, sename amziuje ir kt. Gal būtų verta tą ir pas Jus dažniau parašyti?

    • KETORESULT.LT 2020 Sau at 14:06 Atsakyti

      Pranai, daugeliu atvejų KETO mityba yra saugi, tačiau turint problemų su kepenimis, inkstais, kasa ir pan. mitybos pokyčiai neturėtų būti drastiški. Taip pat rekomenduojame informuoti savo gydytoją apie besikeičiančius mitybos įpročius.

  4. Kaip dėl kepenų suriebėjimo per tokią dietą.Kokios komplikacijos??

    • KETORESULT.LT 2020 Kov at 18:54 Atsakyti

      KETO mityba yra gera prevencija sergant suriebėjusių kepenų liga. Suriebėjusių kepenų liga atsiranda nuo didelio kiekio angliavandenių bei cukraus…

    • Laikausi keto antra sav. Jauciuos gerai. Valgau kada noriu ir kiek noriu tik nevalgau anglevandeniu cukraus saldikliu

  5. Ar gali svoris kristi po kg. per parą?Jauciuosi gerai turiu daug energijos bet kilo nerimas

    • Ketoresult.lt 2023 Sau at 8:14 Atsakyti

      Sveiki, Renata,

      pradžioje gali, kadangi didžioji dalis tai ne svoris, o susikaupę skysčiai. Vėliau svoris kris lėčiau.

  6. Laikausi keto menesi laiko sveriau 105 kg dabar tai 102 103 104 nukrenta karts vel pakyla kame problema? Visumoj svoris nekrenta. Pries metus laikiausi tai krito per 4 men buvau dvidesim kg numetes

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Krepšelis