Blog

KETO GRIPAS. KAS TAI?

in STRAIPSNIAI

Jums jau žinoma, kad ketozė – tai, būsena, kuomet žmogaus organizmas, negaudamas pakankamai gliukozės, vietoje jos, energijai gauti, pradeda naudoti riebalus.

Ketozės būsena pasiekiama ne iškart. Pirmąsias 24 – 36 val., kuomet nevartojami angliavandeniai, energija gaunama naudojant sukauptas glikogeno atsargas raumenyse bei kepenyse ir laisvąsias riebalų rūgštis. Visi vidaus organai, išskyrus smegenis, ima ieškoti kito energijos šaltinio ir pradeda naudoti ketonus, kaip energiją.

Praėjus 3 – 7 dienoms, jei organizmas negavo angliavandenių, prasideda ketozė. Ji tęsis tol, kol mityboje bus ribojami angliavandeniai. Dėl teisingos KETO mitybos atsiranda kalorijų deficitas ir šiame procese dalyvaujančių ketonų dėka ima tirpti sukaupti kūno riebalai, kurie paspartina mūsų organizmo riebalų ląstelių apykaitą.

Pereinamasis laikotarpis baigiasi, kai ketonų koncentracija kraujyje padidėja maždaug 4 kartus.

Kas yra KETO gripas?

KETO gripas atsiranda dėl sparčiai senkančių glikogeno atsargų kepenyse ir raumenyse bei sutrikusios elektrolitų pusiausvyros. Įprastai KETO gripo požymiai pasireiškia per 1 – 2 savaites.

Ši būsena trunka 1 – 7d. ir gali būti panaši į lengvą peršalimą. Dažnai pasireiškia silpnumas, jėgų trūkumas, raumenų, galvos skausmas.

Taip pat yra ir kitų simptomų, kurie patiriami rečiau:

  • Pykinimas;
  • Sutrikęs virškinimas;
  • Padažnėjęs širdies plakimas;
  • Padidėjęs nervingumas;
  • Nemiga;

Kaip palengvinti KETO gripo simptomus?

Pirmiausia, prieš pradedant laikytis KETO dietos, perskaitykite informaciją apie šią mitybą, tam kad būtumėte pasiruošę pirmų savaičių iššūkiams. Išsiaiškinkite kaip veikia organizmas, kokie procesai vyksta ir kaip palengvinti nemalonius simptomus.

KETO mitybą pradėkite palaipsniui, po truputį mažindami suvartojamus angliavandenius. Pavyzdžiui: iš pradžių atsisakykite cukraus, medaus, baltų miltų kepinių, vaisvandenių, sulčių. Vėliau – makaronų, ryžių, kruopų ir kitų KETO mityboje nevartojamų produktų. Taip organizmas nepatirs šoko ir jam bus lengviau prisitaikyti prie naujo mitybos rėžimo.

Prasidėjus KETO gripui, suvartokite šiek tiek daugiau sveikųjų riebalų, nei rekomenduojama pagal Jūsų kūno svorį, sudėjimą, aktyvumą ir t.t. Stenkitės palaikyti sveiką gyvenimo būdą: mankštinkitės,  judėkite,  būkite gryname ore, stenkitės išsimiegoti.

Nepamirškite, kad pradėjus laikytis KETO mitybos, kūnas netenka daug vandens, o su juo ir svarbių elektrolitų: magnio, kalio, natrio, todėl labai svarbu valgyti daug žaliųjų lapinių daržovių ir išgerti bent 1,5 – 2l vandens per dieną. Galite gerti mineralinį vandenį ar paprastą vandenį gardintą himalajų druska.

Taip pat reikia paminėti, kad KETO gripas pasireiškia ne visiems vienodai. Simptomų stiprumas, intensyvumas ir trukmė priklauso nuo kiekvieno individualiai. Prisiminkite, tai tik laikinas nepatogumas, savijauta greitai pagėrės ir pajusite jėgų antplūdį. Kuomet pamatysite pirmuosius rezultatus, tikrai suprasite, jog buvo verta.

Sužinokite daugiau ir visiems laikams atsikratykite viršsvorio su Keto Vadovu.

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Krepšelis