Blog

KREMINĖ BROKOLIŲ IR SŪRIO SRIUBA

in RECEPTAI

Tiršta, soti, pavasariškai žalia. Tokia yra mūsų siūloma brokolių sriuba.

Porcijų skaičius: 4 | Paruošimo laikas: 25 minutės

Jums reikės:

  • 2 puodelių brokolių
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 mažo svogūno
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • druskos ir pipirų
  • žiupsnelio muskato riešuto miltelių
  • 2 puodelių vištienos arba jautienos sultinio
  • 1 saujos špinatų
  • 125 ml riebios plakamosios grietinėlės
  • 120 g čederio sūrio
  • 125 g fermentinio sūrio (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Įpilkite alyvuogių aliejų į didelį puodą ir įkaitinkite vidutinėje kaitroje.
  2. Sudėkite smulkiai supjaustytą morką ir svogūną. Maišykite 1—2 minutes.
  3. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, brokolius ir prieskonius. Sumaišykite ir virkite dar 1 minutę.
  4. Įpilkite sultinį, išmaišykite ir virkite 8—10 minučių, kol daržovės suminkštės.
  5. Nuėmus puodą su sriuba nuo kaitros, įmaišykite grietinėlę.
  6. Supilkite sriubą į trintuvą, suberkite špinatus ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. Į sutrintą sriubą sudėkite tarkuotus čederio ir fermentinį sūrius. Maišykite kol suriai visiškai ištirps.

Jeigu norite, kad brokolių ir sūrio sriuba būtų dar maistingesnė, galite į ją įdėti keptų vištienos gabaliukų.

1 porcijos maistinė vertė:

  • Angliavandeniai: 9% (6 g)
  • Riebalai: 58% (35 g)
  • Baltymai: 33% (20 g)
  • Kcal: 433

Daugiau nei 70 KETO receptų ir 28 dienų mitybos planą rasite Keto Vadove.

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Krepšelis